Skip to main content

Veilig op weg
met een APK keuring

Algemene Periodieke Keuring is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Wij helpen u graag bij een APK keuring van uw auto. Ook voor het herkeuren van uw auto kunt u bij ons terecht. 

Autobedrijf Sprinkhuizen apk werkplaats Nootdorp
Autobedrijf Sprinkhuizen apk overleg werkplaats Nootdorp
Autobedrijf Sprinkhuizen apk werkplaats Nootdorp

APK keuring en rapport

Bij de APK controleren wij het volledige voertuig. Op basis van deze controle maken wij voor u een nieuw APK rapport. Dit rapport is het bewijs van keuring. De keurmeester geeft op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten aan, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw voertuig leiden maar die u wel binnen afzienbare tijd moet vervangen of repareren.

Wilt u uw auto APK laten keuren? Wij plannen graag een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wanneer APK keuring?
Het is belangrijk om te weten wanneer u uw auto moet laten keuren voor de APK, want zonder geldige APK keuring mag u de weg niet op. Doet u dit toch, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto op tijd gekeurd is. Twee maanden voor de APK vervaldatum krijgt u bericht van de RDW via 'mijn.overheid.nl' of via de post. Wanneer u dit bericht ontvangt, is het verstandig om gelijk een afspraak te maken.
Herkeuring
De APK herkeuring is bij ons altijd gratis. U hoeft de auto niet bij ons te laten repareren. U kunt binnen 2 weken na keuring terug komen voor een gratis herkeuring. U betaalt dan alleen de afmeldkosten.
Hoe vaak keuren?

Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Benzine: Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.

Diesel, gas of anders: Eerste APK na drie jaar, daarna elk jaar.

Krijg je een APK reminder?

Acht weken voordat uw APK verloopt, krijgt u van de RDW automatisch een melding per post of digiaal.

Uitstel van APK
Wilt u de APK check van uw voertuig uitstellen? Dat kan alleen als u uw voertuig laat schorsen bij de RDW. Vergeet niet dat u de weg niet meer op mag als uw auto is geschorst. Logisch, dat mag óók niet als uw auto niet aan de APK eisen voldoet of niet op tijd is gekeurd.

Maak een afspraak
of kom langs in onze garage

Bij een kleine reparatie proberen we u meteen te helpen. Voor een uitgebreidere reparatie kunt u een afspraak maken.